Rendelővel kapcsolatos információk pácienseknek

A vizsgálatokra előjegyzés minden esetben szükséges!

Amennyiben receptért, vizsgálati leletért, beutalóért jönne, a rendelésre való induláskor előzetes telefonos egyeztetés feltétlenül javasolt a 0612090179 számon.

Mivel a szülések kíséréséhez a nap 24 órájában bármikor behívható vagyok,megeshet, hogy ez rendelés előtt pár perccel vagy rendelés alatt történik. Ilyenkor a rendelés nem kezdődik el vagy megszakad. Igyekszünk mindenkit időben értesíteni a váratlan fejleményről és pótrendelésre időpontot felajánlani.

Jelenleg az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) nem teszi lehetővé, hogy bármelyik magánrendelésről, így pl.: a nőgyógyászati magánrendelésről beutalót adjunk állami intézményekbe (kórház, szakrendelő) a TAJ kártya alapján, ingyenesen igénybe vehető vizsgálatokhoz (Pl: vér, vizelet, ultrahang, RTG, CT, mammographia).

A magánrendelésen adott írásbeli kéréssel a lakóhely szerinti háziorvost vagy lakóhely szerinti szakrendelő intézet nőgyógyászatát kell felkeresni. A kollégától az írásos kérésében szereplő vizsgálatokra beutaló kiadása kérhető, mellyel a vizsgálatok a TAJ kártya alapján ingyenesen elérhetővé válnak. Ugyanakkor minden vizsgálat pénzért is elvégeztethető magánúton.

Ezek alapján:
Vér és vizelet vizsgálat helyszíne:
  1. Lakhely szerinti szakrendelő intézet nőgyógyászati rendelése
  2. háziorvosnál
  3. beutaló nélkül magánlabornál (fizetős): előnye, hogy időpont egyeztetést követően, nem kell várakozni, a leletet e-mailben 2-3 napon belül megkapja.
Ultrahang vizsgálat helyszíne és módja:
  1. lakhely szerinti szakrendelő intézet nőgyógyászati rendelése vagy a lakóhely szerinti kórház
  2. beutaló nélkül magán ultrahang központban (fizetős)

A gondozásra az összes korábbi leletét – lehetőleg időrendi sorrendben -,is hozza el, legyen szíves.
Kórházi felvételhez műtétek esetén háziorvosi beutalóra van szükség.
Az egyéb vizsgálatokra, kezelésekre való bejelentkezéshez szükséges, illetve az ajánlott orvosok, természetgyógyászok telefonszámai a faliújságon lévő listán megtalálhatóak.
A nőgyógyászati vizsgálat során amennyiben mell vizsgálatot is kér, legyen szíves szóban jelezni. Köszönöm!

A nőgyógyászati betegségekkel kapcsolatos internetes tájékozódást rossznak tartom, mivel sok a téves információ, illetve sokan – tisztelet a kivételnek – úgy érzik, hogy értenek az orvosi hivatáshoz.

A rákszűrési és más nőgyógyászati laborvizsgálatok eredményéről 3 hét múlva tájékoztatást küldünk e-mailben. Amennyiben az eredmény 3 hét múlva nem érkezik meg legyen szíves e-mail címéről egy kérést írni a termeszetesnogyogyaszat@gmail.com e-mail címre. Ugyanis rosszul megadott e-mail cím vagy elektronikus hiba miatt az eredményeket nem tudjuk elküldeni.

A vizsgálat vagy konzultáció alkalmával fontos, hogy a kísérő a várandóssal együtt, egy időben menjen be az orvosi szobába. Ha a kísérő később érkezik vagy a váróban telefonál, akkor az előjegyzésben következő pácienst legyenek szívesek maguk elé engedni. Erre azért van szükség, hogy a felesleges időbeni csúszásokat és kellemetlenségeket csökkentsük.

Amennyiben a saját előjegyzési időpontjához képest később érkezett a várandós vagy a nőgyógyászati beteg - csúszás nincs - de a következő páciens már korábban megérkezett, akkor az övé az elsőbbség. Tehát késés esetén felcserélődik az előjegyzés.

Az időcsúszás és a váró – sajnos – kis befogadóképessége miatt a saját és a többi vendég kényelme és nyugalma érdekében, kérjük amennyire lehetőségük engedi, a vizitekre maximum 1 kísérővel érkezzenek.

A vizsgáló szobába történő belépés előtt kérjük a mobiltelefonokat kikapcsolni.

A vizelet vizsgálatról:
Amennyiben húgyúti problémája (csípő, égő vizelés) van a vizsgálat előtt legyen kedves az asszisztenstől poharat kérni és abba vizelet mintát adni.

A rendelőben okozott kárt minden esetben megtéríteni szükséges és a konzultáció kezdetén kérjük szóban jelezzék nekem legyenek szívesek.

A rendelő mellett magánlakások vannak, tulajdonosaikkal semmilyen kapcsolatban nem állunk. Ezért, valamint orvosetikai és személyiség védelmi okokból senki részére náluk nem hagyunk semmilyen hivatalos papírt (beutalót, receptet, igazolást). Ezeket csak a rendelésen az asszisztensnőktől lehet átvenni. A rendeléssel kapcsolatban információkat a szomszédban lakók nem tudnak adni, kérjük NE csengessenek be hozzájuk legyenek szívesek!

A javasolt kezelések, kúrák, régi, jól bevált,általam is kipróbált természetgyógyászati elvek alapján működnek. Mivel eszerint az elvek szerint élek, csokoládét és alkoholt nem fogyasztok. Ezért kérem ilyen jellegű költségekkel ne terheljék saját pénztárcájukat.

Fontos!

Életmód tanácsadás és terápia visszatérő vagy tartósan fennálló betegségek esetén
pl.:endometriosis, petefészek ciszta, meddőség,menopauzával kapcsolatos panaszok, vizeletcsepegés, méh és hüvelysüllyedés,bőrproblémák, hormonális problémák, rendellenes nőgyógyászati vérzések. A tartós állapotjavuláshoz és gyógyuláshoz a probléma súlyosságától és típusától függően 4-6 hetente ismételt konzultáció javasolt új, a problémát más szempontból ellenőrző kérdőívek kitöltésével !

A légző gyakorlatok tanítását szívesen vállalom,mivel ez a testi-lelki egészség legfontosabb gyógy faktora. Ezzel kapcsolatos tájékoztató anyag a váróban ki van függesztve, illetve a honlapon is megtalálható. Várhatóan a következő kurzus szeptember végén indul. Erről augusztusban részeletes információk lesznek majd a honlapon.

A cél, hogy a szervezet kibillent belső egyensúlyát helyreállítsuk, az öngyógyító erőket elősegítsük.