Házirend várandósoknak

A vizsgálatokra előjegyzés minden esetben szükséges!

Amennyiben receptért, vizsgálati leletért, beutalóért jönne, a rendelésre való induláskor előzetes telefonos egyeztetés feltétlenül javasolt a 0612090179 számon.

Mivel a szülések kíséréséhez a nap 24 órájában bármikor behívható vagyok,megeshet, hogy ez rendelés előtt pár perccel vagy rendelés alatt történik. Ilyenkor a rendelés nem kezdődik el vagy megszakad. Igyekszünk mindenkit időben értesíteni a váratlan fejleményről és pótrendelésre időpontot felajánlani.

Azt szeretném kérni, hogy a kellemetlenségek elkerülése miatt legyenek szívesek a mobiltelefonjukat bekapcsolni, mielőtt a rendelésre elindulnak. Köszönöm !

Jelenleg az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) nem teszi lehetővé, hogy bármelyik magánrendelésről, így pl.: a nőgyógyászati magánrendelésről beutalót adjunk állami intézményekbe (kórház, szakrendelő) a TAJ kártya alapján, ingyenesen igénybe vehető vizsgálatokhoz (Pl: vér, vizelet, ultrahang, RTG, CT, mammographia).

Az általam adott írásbeli kéréssel a lakóhely szerinti háziorvost vagy lakóhely szerinti szakrendelő intézet nőgyógyászatát kell felkeresni. Ott a kolléga a kérésében szereplő vizsgálatokra beutaló ad, mellyel a vizsgálatok a TAJ kártya alapján ingyenesen elérhetővé válnak. Ugyanakkor minden vizsgálat pénzért is elvégeztethető magánalapon.

Ezek alapján:
Vér és vizelet vizsgálat helyszíne:
  1. Lakhely szerinti szakrendelő intézet nőgyógyászati rendelése
  2. háziorvosnál
  3. beutaló nélkül magánlabornál (fizetős): előnye, hogy időpont egyeztetést követően, nem kell várakozni, a leletet e-mailben 2-3 napon belül megkapja.
Ultrahang vizsgálat helyszíne és módja:
  1. lakhely szerinti szakrendelő intézet nőgyógyászati rendelése vagy a lakóhely szerinti kórház
  2. beutaló nélkül magán ultrahang központban (fizetős)

Az NST (=CTG) vizsgálat a 36.terhesség héttől történik, melyhez nem kell beutaló.

A lehetséges helyszínek :
  1. bábával előzetes megbeszélés alapján
  2. 2. a lakhely szerinti szakrendelő terhesgondozójában vagy nőgyógyászati rendelésén

A gondozásra az összes korábbi leletét – lehetőleg időrendi sorrendben -, és a kiskönyvét is hozza el, legyen szíves.

A szülés kísérésének vállalása a második személyes konzultáció során dől el.

A várandóssággal kapcsolatos internetes tájékozódást rossznak tartom, mivel sok a téves információ, illetve sokan – tisztelet a kivételnek – úgy érzik, hogy értenek az orvosi hivatáshoz.

Amennyiben az elvégzett vizsgálatok eltérést találnak, kérem ne ijedjen meg, sajnos a vizsgálatot végző szakszemélyzetnek sokszor nincs elég ideje a részletes felvilágosításra. Konzultáció céljából jelentkezzen be a rendelésre, hogy megbeszéljük az eredményt.

A Down-kór szűrésről, amniocentézisről, genetikai tanácsadásról szóló tájékoztatót az orvosi konzultáció után az asszisztensnél alá kell írni, függetlenül attól, hogy a felsoroltakat igénybe veszi-e vagy sem. Természetesen az aláírt anyagról 1 példányt kiadunk. A tájékoztató aláírása semmiféle kötelezettséggel nem jár, csak dokumentációs jelentősége van.

Magzatmozgás számolás javasolt a 32. héttől napi 1x, étkezés után 1 óráig bal vagy jobb oldali fekvő helyzetben. 1 mozgásnak számít ha a baba a kezével öklöz, lábával rugdos. Ha 1 óra alatt 10 mozgás van, az jó. Ha nincsen másnap kontroll. A baba mozgásait befolyásolja az anya testi – lelki állapota, a baba álom – ébrenlét ritmusa és az időjárás.

A várandós gondozás alkalmával fontos, hogy a kísérő a várandóssal együtt, egy időben menjen be az orvosi szobába. Ha a kísérő később érkezik vagy a váróban telefonál, akkor az előjegyzésben következő pácienst legyenek szívesek maguk elé engedni. Erre azért van szükség, hogy a felesleges időbeni csúszásokat és kellemetlenségeket csökkentsük.

Amennyiben a saját előjegyzési időpontjához képest később érkezett a várandós vagy a nőgyógyászati beteg, de a következő páciens már korábban megérkezett, akkor az övé az elsőbbség. Tehát késés esetén felcserélődik az előjegyzés.

Kérem, hogy legyenek szívesek terhes torna, intimtorna, szülési szabadság, mentőszolgálat, repülőtársaság részére szükséges igazolások, receptek, beutalók igényét az asszisztensnőnek jelezzék még a vizsgálat előtt.

Az időcsúszás és a váró – sajnos – kis befogadóképessége miatt a saját és a többi vendég kényelme és nyugalma érdekében, kérjük amennyire lehetőségük engedi, a vizitekre maximum 1 kísérővel érkezzenek.

A vizsgáló szobába történő belépés előtt kérjük a mobiltelefonokat kikapcsolni.

A szülészeti ultrahangvizsgálat során fényképeket készíteni nincs lehetőségünk. Azonban az ultrahangvizsgálat végén mobiltelefonnal vagy fényképezőgéppel képet készíthetnek a babáról.

A rákszűrési és más laborvizsgálatok eredményéről 3 hét múlva tájékoztatást küldünk e-mailben. Amennyiben az eredmény 3 hét múlva nem érkezik meg legyen szíves e-mail címéről egy kérést írni a termeszetesnogyogyaszat@gmail.com e-mail címre. Ugyanis rosszul megadott e-mail cím vagy elektronikus hiba miatt az eredményeket nem tudjuk elküldeni.

A rendelőben okozott kárt minden esetben megtéríteni szükséges és a konzultáció kezdetén kérjük szóban jelezzék nekem.

A rendelő mellett magánlakások vannak, tulajdonosaikkal semmilyen kapcsolatban nem állunk. Ezért, valamint orvos etikai és személyiség védelmi okokból senki részére náluk nem hagyunk semmilyen hivatalos papírt (beutalót, receptet, igazolást). Ezeket csak a rendelésen az asszisztensnőktől lehet átvenni.

A rendeléssel kapcsolatban információkat a szomszédban lakók nem tudnak adni, kérjük NE csengessenek be hozzájuk!

A javasolt kezelések, kúrák, régi, jól bevált, általam is kipróbált természetgyógyászati elvek alapján működnek. Mivel ezek szerint az elvek szerint élek, csokoládét és alkoholt nem fogyasztok. Ezért kérem ilyen jellegű költségekkel ne terheljék saját pénztárcájukat.