Természetes alapú hüvelykúpok és krémek, pesszárium

Bevezetés

Magyarországon kevésbé ismert, de Európában már régóta bevált és használt természetes alapú hüvelykúpokra és -krémekre szeretnénk a figyelmet felhívni. A készítmények elsősorban gyógynövény hatóanyagúak, a propolisz azonban a méhek által termelt nagyon hasznos sokat vizsgált komplex anyag. A készítmények számos esetben nagyon jó hatásfokkal segítenek.

A propoliszról és a növények gyógyhatásáról felhalmozott tudás az emberi civilizáció gyógyítói és intellektuális fejlődésének bizonyítéka. Az egymást követő nemzedékek átadták a hatásosnak és veszélytelennek ítélt készítményeket, és gyógyhatásuk sok emberöltőn át az ellenőrzés tárgya volt. A természetes alapú készítmények sok összetevőt tartalmaznak általában, ezért sokféle hatásúk is van. Cél, a szervezet saját védő és regenerációs mechanizmusait serkenteni a tünetek és panaszok csökkentése mellett.

Az értékes hagyományok, valamint az új tudományos eredmények együttesen megteremtik az alapját,hogy a természetes alapú készítmények alkalmazásának beillesztésre kerüljön az általános gyógyszeres terápiák közé.

Figyelem ! Orvosi diagnózis nélkül a fenti készítmények használata nem javasolt, csak nőgyógyászati vizsgálat után !

Gomba okozta hüvelygyulladás kezelésére szolgáló kúp

A Candida elleni kúp hatóanyagai: teafaolaj,levendula kivonat, manuka és török rózsaolaj kivonat.
Használat: 10 napig 1x esténként (menses ideje alatt tilos használni). A kúra használatának kezdetén csípő-égető érzés a terápiás hatás következtében előfordulhat, veszélyt nem jelent.

Fitoösztrogén tartalmú hüvelykrém változókorban jelentkező hüvelyi szárazságra és irritációra.

Alkalmas síkosítóként is használni szexuális élet során komplex hatóanyagai miatt.
Hatóanyagok: Vöröshere tinktúra,Natrium Chloratum D6, rózsa és geránium olajak,Aloe vera gél, Olívaolaj.
A vöröshere növény hatóanyagának az európai népgyógyászati tapasztalatok szerint kiemelkedően magas a fitoösztrogén tartalma !
Alkalmazás: napi 1-2x kb. mogyorónyi krémet a szeméremtestre, a hüvelybemenetre kenni, és a hüvelybe is juttatni a panaszok függvényében.

Hüvelyflóra védő és stabilizáló kúp, mely a női érzékiséget is fokozza

(Rózsaolaj hüvelykúp pásztortáska kivonattal)
Hatóanyagok: rózsa és geránium olaj kivonatok, palástfű tinktúra.
A hüvelyflóra védelmére és stabilizálására készített kúp, gyulladások utáni utókezelésre vagy enyhe irritációs panaszok kezelésére is alkalmas. A kúpban található rózsaolaj illata a női érzékiséget fokozza.
Használat: 10 napig 1x esténként (menses ideje alatt tilos használni). A kúra használatának kezdetén csípő-égető érzés a terápiás hatás következtében előfordulhat, veszélyt nem jelent.

Intimkrém a szeméremtest, a hüvely problémáira:

hámsérülések,hámrepedések szárazság,viszketés, sorvadásos állapotok (fiatal- és időskori lichen sclerosus, kraurosis vulvae esetei is).
Hatóanyagok: méhviasz, gyapjúviasz,Palástfű és Árvacsalán tinktúra,A-vitamin,mályva olaj,rózsa és geránium olajak,Hamamelis kivonat (csodamogyoró).
Használat: naponta többször a nyálkahártyára és bőrfelszínre kenni.

Gyulladáscsökkentő, víruspusztító és méhszáj és hüvely nyálkahártya regeneráló hüvelykúp

HPV vírus fertőzés és P3 cytológiai eredményél:
Hatóanyagok:geranium és rózsa olajok,A-vitamin előanyag (retinolpalmitát), Palástfű, Körömvirág, Árvacsalán,Gombernyő őstinktúrák, Ezüst-kolloid (D5 higításban).
Alkalmazás: esténként 1x használni (menstruáció alatt tilos) 15 napig (max 30 napig). Várandósság alatt tilos használni.

Propolisz tartalmú hüvelykúp:

A propolisz gyógyhatását az emberiség régóta ismeri a tapasztalatok alapján a népgyógyászatban.
Nőgyógyászati felhasználása figyelemre méltó mert, a vizsgálatok alapján egyrészt egyes baktériumokat és vírusokat hatékonyan elpusztít vagy a fejlődésüket gátolja (de nem minden baktériumnál és vírusnál !), másrészt hámszöveteket regenerációját segít .
A hüvelyfalat ésa méhszájat ( méhnyakat) hámszövet fedi, továbbá a végbél záróizmot és a végbélfalat is különböző hámszövetek fedik be. Ezáltal a propolisz gyógyhatása érvényesülni tud.
Felhasználási formája a hüvely- és végbélkúp.
A propoliszos hüvelykúp használható a hüvelyi nyálkahártya sérülések,- irritáció és -gyulladások terápiájára, valamint a hüvelyflóra regeneráció elősegítésére, továbbá a méhszáj különböző betegségeinek( „méhszájseb”) kezelése céljából.
A propoliszos végbélkúp használható: aranyér, végbélberepedés esetén a különböző női életszakaszokban bármikor,várandósság alatt és gyermekágyban is.
A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek.
A propolisz egyike azon nagyon komplex anyagoknak,melyek a legaktívabban közvetítik a növényi hatóanyagokat az emberre. Miután komplexitása miatt nem egy meghatározott anyag, kémiai képlete nincs. Ezért nem gyógyszer, azonban jól használva egyes betegségeknél enyhülést és gyógyulást hozhat.. Összetétele tájegységenként változhat is.
A tiszta propolisz kimagaslóan hatékony elemekből áll. Legfontosabb és legtömegesebb alkotórészei a flavonoidok. További fontos hatóanyagok: ferulasav, vitaminok (B1, B2, B6, C, E, ), aminosavak, enzimek, ásványi elemek ( Mg, , Si, Va, Co, S, Zn).
Figyelem ! Orvosi diagnózis nélkül a fenti készítmények használata nem javasolt, csak nőgyógyászati vizsgálat után !

Természetes pesszáriumÖsszefoglalva:

A nőgyógyászati magánrendelésen a következőkre van lehetőség a hatékony terápia érdekében:
  • A természetes alapú készítményekkel kapcsolatos konzultáció (propolisz vagy gyógynövénytartalmú hüvelykúp, krém)
  • A rizikófaktorok felderítése kérdőívvel
  • Nőgyógyászati vizsgálat után diagnózis megállapítása
  • Átfogó,egyénre szabott ,integrált orvosi terápiás terv összeállítása a tradicionális gyógyítói tapasztalatokat (elsősorban Mazdaznan, Yogikus hagyományok, és Népgyógyászat alapján) is figyelembe véve.
  • Megfelelő étrendi és életmódtanácsok
  • A gyógyulási folyamatot szakértelműkkel támogatni tudó, más területen dolgozó szakemberek ajánlása
  • Rendszeres kontroll vizsgálatok , mely során a páciensek visszajelzéseit is felhasználva új terápiás terv készítése történik

A gyógyítás mellett cél a női életvitel, mindennapi közérzet, szexuális harmónia, önértékelés, egészségtudat és az életminőség javítása is !